Werkzaamheden Poederleeseweg herbeginnen

Als de weersomstandigheden het toelaten, start het AWV op maandag 7 april opnieuw met de heraanleg van de Poederleeseweg (N153). Doorgaand verkeer tussen Poederlee en Herentals is niet mogelijk en moet een omleiding volgen via Lichtaart. Plaatselijk verkeer kan via de Bornstraat rijden. De werkzaamheden duren wellicht tot eind mei. Op www.herentals.be/heraanleg-poederleeseweg vindt u meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen.

Heraanleg Koppelandstraat en Nonnenstraat

Op maandag 28 april start de heraanleg van de Koppelandstraat en een deel van de Nonnenstraat. In een eerste fase, die duurt tot aan de bouwvakantie, passen de nutsmaatschappijen hun leidingen aan. Deze werkzaamheden zullen plaatselijk voor hinder zorgen. De aannemer van de nutsmaatschappijen zal telkens de bewoners en gebruikers verwittigen. De aannemer moet ook het trottoir en de rijbaan in goede toestand afwerken. Na de bouwvakantie starten de echte weg- en rioleringswerkzaamheden. De bewoners van de Koppelandstraat en de Nonnenstraat worden nog voor de bouwvakantie uitgenodigd voor een informatievergadering over de praktische planning van de heraanleg.

Schrijf u in voor Be Alert


In heel wat noodsituaties is een snelle verwittiging van de bevolking cruciaal. Het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken werkt daarom aan de modernisering van de alarmeringskanalen. Be Alert is het nieuwe alarmeringssysteem van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken. Met dat systeem kunnen steden en gemeenten hun bewoners snel verwittigen bij een ramp, bijvoorbeeld via een sms. Herentals is een van de 33 Belgische gemeenten die deelnemen aan de voorbereiding dit project. De telefoonnummers van het hele grondgebied zitten al in het Be Alert-systeem. Als u wilt gealarmeerd worden via een sms, kunt u zich online inschrijven op webform.be-alert.be.

Uitbreiden van de openbare verlichting in het Spaanshofpark

Het stadsbestuur laat de openbare verlichting in het Spaanshofpark aanpassen en uitbreiden. Het paadje in het Spaanshofpark tussen de Nederrij, de Spaanshoflaan en de Hut wordt veel gebruikt door fietsers en voetgangers. Ook de bezoekers van het ziekenhuis die hun auto parkeren in de Cardijnlaan gebruiken dit paadje. Het college vertrouwt de werkzaamheden toe aan Iveka voor een bedrag van 2.051,98 euro, exclusief btw.

OKRA Herentals Sint-Antonius bestaat 25 jaar

OKRA Herentals Sint-Antonius bestaat dit jaar 25 jaar. Deze vereniging voor vijfenvijftigplussers scheidde zich in 1989 af van de afdeling Sint-Waldetrudis omdat het aantal leden te groot werd om samen te komen in één zaal. Vijfentwintig jaar later telt OKRA Sint-Antonius 180 leden die regelmatig samenkomen om petanque te spelen, te fietsen of te wandelen.

Herentals doet mee met de 10.000-stappenclash

Van 16 mei tot en met 16 juni doet Herentals mee aan de 10.000-stappenclash, een stappencompetitie tussen de inwoners van de verschillende Vlaamse gemeenten. In de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal stappen we gedurende een maand virtueel richting Brazilië. De gemeente die na een maand de meeste stappen heeft gezet, is de winnaar. Daarnaast wint ook de gemeente die de meeste vooruitgang heeft geboekt sinds de start van de wedstrijd.

Door deel te nemen aan de actie wil het stadsbestuur niet alleen de Rode Duivels aanmoedigen maar ook de gezondheid van ‘de twaalfde man’ verbeteren. Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt immers onvoldoende voor een goede gezondheid. Elke dag 10.000 stappen zetten is een eenvoudige manier om meer te bewegen. Het stadsbestuur werkt de lokale actie verder uit in samenwerking met LOGO Kempen, erkend steunpunt op vlak van gezondheidspromotie en ziektepreventie.

Stad bouwt opslagloods op Addernesten

Het stadsbestuur laat op Addernesten een opslagloods bouwen. Om het terrein goed bereikbaar te maken, moet een deel van Wuytsbergen en de Montezumalaan heraangelegd worden. Het college gunt de opdracht voor de aanleg van het terrein en de herinrichting van de toegangswegen aan de firma Hegrola voor de prijs van 594.121,43 euro. De firma Swinnen bouwt de opslagloods voor de prijs van 462.593,02 euro.

Stad steunt provinciale samenaankoop groene energie

Herentals doet dit jaar opnieuw mee aan de provinciale groepsaankoop van 100 procent groene stroom. Van 1 juli tot 28 september kunt u zich vrijblijvend inschrijven op www.samengaanwegroener.be. Hebt u graag wat hulp, dan kunt in september terecht bij de milieudienst in het administratief centrum. Breng zeker uw eindafrekening van gas en elektriciteit mee. De vorige jaren was de actie een succes. In 2013 schreven 1.391 Herentalsenaren zich in. Hiervan gingen er 1.000 ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier.